Siker a MOL Zöldövezet Pályázatán!

Siker a MOL Zöldövezet Pályázatán!

Siker a MOL Zöldövezet Pályázatán!

 

 

A MOL Zöldövezet Program 500.000 Ft-tal támogatja a Millenniumi Emlékpark megújításával kapcsolatos elképzeléseinket. Indulhat tehát a közösségi PARKolás 🙂 Terveink szerint ennek az összegnek a döntő részéből árnyat adó fákat veszünk, ami alapfeltétel bármilyen közösségi tevékenységhez a területen, hiszen a tűző napon sem beszélgetni, sem sétálni, sem koncertet hallgatni nem kellemes.

A parkban ültetendő növényeket közösségi felajánlásból szeretnénk összegyűjteni. Azt gondoljuk, faluhelyen nem lehet probléma egy-egy cserjét vagy évelőt saját kertünkből kiásni és a közösség javára ajánlani 🙂

Nagy örömünkre az önkormányzat is tervünk mögé állt: a 200.000 Ft támogatást kerékpártárolók, hulladéktárolók beszerzésére, valamint a sétautak kiépítésére szeretnénk fordítani.

A padokat, beszélgetősarkokat pedig “örökbeadjuk” – azaz olyan patrónusokat (cégeket és magánszemélyeket) keresünk, akiknek támogatását úgy köszönjük meg, hogy nevüket feltüntetjük az örökbefogadott tárgy mellett.

És ha már elhangzott a “koncert” szó: legnagyobb álmunk a szétesőfélben lévő színpad helyén egy új zenepavilon építése, amelyben végre méltó módon adhatna szabadtéri koncerteket falunk büszkesége, a Sóskúti Ifjúsági Fúvószenekar, illetve természetesen más zenekari, színpadi produkcióknak is helyet adna. Ehhez a projekthez is céges és intézményi szponzorokat keresünk.

És mivel a park eredetileg emlékparknak épült, e funkcióját is megtartanánk. Az emlékművet – a készítővel egyeztetett módon – új, méltó helyen, a park közepén állítanánk fel újra.

Ha szeretné segíteni munkánkat, szeretettel várjuk jelentkezését a soskut2000@gmail.com email címen!