Településszépítés

Településszépítés

A csodás természeti környezet mellett vigyáznunk kell az épített környezetre is. Azt szeretnénk, ha Sóskút tiszta, kellemes, modern és életteli településsé válna, ahol megtalálják számításukat a gyerekek, a tinédzserek, a fiatal felnőttek, a kisgyerekes családok, az aktív középkorúak és a pihenni vágyó nyugdíjasok is. Az ő számukra szeretnénk tereket nyitni a faluban, és azt szeretnénk, ha ebben az érintettek is részt vállalnának.

2016 őszén elkezdtük a falu egyetlen játszóterének felújítását (lecsiszoltuk, újrafestettük a játszóeszközöket, pótoltuk a hiányokat, felújítottuk a homokozót). A projektben – melynek befejezését, a homokozó teljes felújításával és új növények ültetésével, 2017 tavaszára tervezzük – mintegy 20 önkéntes dolgozott, a Társaság tagjai és külsősök egyaránt.

A játszótér mellett 2017-től szeretnénk részt venni a falu közterületeinek megszépítésében. Ezért pályáztunk a MOL Zöldövezet Programjában a falu közepén található, jelenleg elhanyagolt Millenniumi Emlékpark teljes rehabilitációjára. Ezen kívül több kisebb terület önkéntes parkosítására is kérünk engedélyt a tulajdonos önkormányzattól.