A Falu Mikulása, 2016

A Falu Mikulása, 2016

A Falu Mikulása, 2016

December 3-án szintén az ovis szülőkkel együtt készítettük elő a mikulásváró délutánt az iskola tornatermében. Örömmel és büszkén mondhatjuk, hogy igazán gazdag, izgalmas és színvonalas programmal tudtunk készülni a gyerekeknek – ebben nagy szerepe van annak a támogatásnak is, amelyet önkormányzatunktól kaptunk, és amelyet ezúton is köszönünk. A kézműves sarokban Szabó Ági, Kopcsák Zsuzsa és Zoller Kata segített a lelkes gyerekeknek, az arcfestő műhelyben Bagdán Gyöngyi állta a rohamot az első pillanattól az utolsóig, az ovis anyukák pedig hihetetlenül profi adventi és sütivásárral készültek.

Nem maradhatott el a Lőrincz Hortenzia vezette táncház sem, amelyhez a tárnoki Bara zenekar szolgáltatta a muzsikát, rövid hangszerbemutatójukkal pedig a népi muzsikálás világát is közel hozták a kicsikhez. Újdonság volt az idén adventi rajzpályázatunk: felhívásunkra 39 csodaszép pályamű érkezett, amelyek közül nagyon nehéz volt választani, így sok különdíjat is kiosztottunk. A pályázati munkákat a Falu Karácsonyán kiállítás keretében szeretnénk majd megmutatni Önöknek, a legjobbnak ítélt alkotásból, a 12 éves Hanák Aliz festményéből pedig karácsonyi üdvözlőlapot készítünk.

Az eredményhirdetés után szintén új programpont következett: a Večernica rögtönzött színtársulata Marék Veronika Télapó és Ezüstmackó című meséjét vitte színre. A mese végkifejletéhez már magára a Mikulásra is szükségünk volt, aki időben meg is érkezett, majd háborítatlan derűvel és szeretettel osztotta ki a 200 csomagot.

Sóskúton járt a Mikulás, együtt vártuk vagy kétszáz gyerekkel, és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!

Közzétette: Sóskút 2000 Társaság – 2016. december 5.